We weten allemaal dat het belangrijk is om af en toe langs de tandarts te gaan voor de periodieke controle. Je tandarts kijkt je gebit na om problemen tijdig op te sporen.  Veel mensen bezoeken niet regelmatig hun tandarts en gaan alleen langs wanneer ze problemen of pijn hebben. Dat is jammer, want wanneer je geregeld op bezoek gaat bij de tandarts kan dit juist voorkomen worden.

Hoe vaak is een controle nodig?

Het beste is om twee keer per jaar op periodieke controle te komen bij uw tandarts in Lelystad. Eén keer per jaar is ook mogelijk, maar het beste is twee keer per jaar. Wanneer je twee keer per jaar komt wordt je gebit goed onderhouden en nagekeken.

Waar kijkt de tandarts naar bij de controles?

Tijdens de controle kijkt de tandarts naar je gebit en controleert of er problemen zijn met de tanden en kiezen. Daarnaast wordt ook het tandvlees, de slijmvliezen en het kauwstelsel ook nagekeken. Als de tandarts problemen ziet dan worden deze gelijk aangepakt. Na een controle weet je zeker dat je gebit er goed voor staat.

Hoelang duurt een behandeling?

Een periodieke behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Al je tanden en kiezen worden zorgvuldig nagekeken, daarbij worden deze gereinigd en gepolijst wanneer dat nodig is. Wil je zelf helpen om een controle snel en goed te laten verlopen? Poets je gebit dan grondig voor je bezoek. Als je tanden en kiezen mooi schoon zijn is het voor de tandarts gemakkelijker om alles na te kijken.

Waarom is een controle zo belangrijk?

Gezonde tanden en een goed verzorgd gebit zorgen ervoor dat je meer zelfvertrouwen hebt en vaker glimlacht. Wanneer je twee keer per jaar op controle gaat, weet je zeker dat je gebit goed wordt gecontroleerd, dat problemen snel verholpen of zelfs voorkomen kunnen worden. Dat willen we allemaal natuurlijk. Wil je een afspraak maken voor een periodieke controle bij Sedatie Tandarts Flevoland? Klik dan hier.

Waarom moet ik op controle?