Intake

De eerste keer

Eindelijk is het dan zo ver. Je hebt je aangemeld en binnenkort heb je een afspraak bij de tandarts om je gebit weer te laten behandelen. Wanneer je na jaren van angst weer een afspraak maakt dan kan dit als heel erg spannend ervaren worden. Voor veel mensen opnieuw een drempel, want wat kan je verwachten?

Je maakt kennis met ons aan de receptie en we proberen u niet te lang te wachten in de wachtkamer, omdat de eerste keer bij de tandarts als spannend wordt ervaren. Als je zenuwachtig bent kan het fijn zijn muziek mee te nemen en te beluisteren voordat je wordt opgeroepen. Bedenk dus vooraf wat je mee wilt nemen. Vind je het echt moeilijk? Dan is het misschien een idee om een familielid of een coach mee te nemen.

Gezondheidscheck

De tandarts zelf of een assistent haalt je op en brengt je de consultkamer in zonder tandartsapparatuur. Daar krijg je een uitgebreid kennismakingsgesprek met de tandarts. Als eerste wordt je gevraagd een lijst met algemene vragen over je gezondheid in te vullen. Deze zal de tandarts samen met je doornemen. Ook zal er worden gevraagd naar je wensen en eventuele klachten met betrekking tot je mondgezondheid. Wat is je eigen indruk van je gebit en wat is je voorgeschiedenis bij de tandarts? We proberen goed in kaart te brengen wat de mogelijke redenen zijn van jouw tandarts angst. Hierdoor kunnen we rekening houden tijdens de behandeling en de juiste angst reducerende methode kiezen voor u.

Na de uitgebreide gesprek vind er een röntgenfoto’s plaats om van buiten de mond te zien wat er allemaal aan de hand is. Indien je dat zelf op dat moment wilt dan kunnen we nog een kijkje nemen in de mond om de mondonderzoek compleet te maken.

Behandelplan

Na de onderzoekt maakt de tandarts behandelplan met de bijbehorende begroting. De tandarts bespreekt dan de behandelopties met je en samen kiezen we de beste behandelplan voor jou uit. Het doel is om uw gebit voor de komende jaren pijnvrij en ontstekingsvrij te krijgen met de gekozen behandelplan.

Hoelang duurt de intake?

Wij plannen 60 minuten voor u in om u voldoende aandacht te geven en om alles goed met u te bespreken.

Kosten

De kosten voor deze uitgebreide intake bestaat uit de tandartscode C11+X21 (op indicatie)+2x X10 = €112,14. Deze kosten kunt u na de intake betalen aan de receptie. U krijgt de factuur mee en deze kunt u indienen bij uw zorgverzekering.