Wortelkanaalbehandeling

Een afspraak voor de wortelkanaalbehandeling

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies bevindt zich één of meerdere wortels. De wortel zit in het kaakbot en zorgt ervoor dat tanden en kiezen stevig in de kaak vastzitten. In iedere wortel loopt een wortelkanaal met daarin bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten, ook wel pulpa genoemd.

Een ontsteking in het wortelkanaal. De kies moet worden gereinigd om te genezen. De kies wordt dan erg goed verdoofd.

De pulpa kan ontstoken raken door een infectie via een gaatje (cariës), een lekkende vulling of na een harde klap op uw tand. Omdat de pulpa onder andere bestaat uit zenuwvezels, kan een dergelijke ontsteking voor hevige tand- of kiespijn zorgen. Maar soms is het juist pijnloos. Het kan dus voorkomen dat u het niet merkt, of juist met hevige pijnklachten moet worden behandeld.

Bij de wortelkanaalbehandeling wordt het wortelkanaal gereinigd. De bacteriën worden daarmee zoveel mogelijk weggehaald en vervolgens wordt het wortelkanaal met een vulling weer netjes afgesloten. Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam deze ontsteking genezen.

Behandelplan
Na de onderzoekt maakt de tandarts behandelplan met de bijbehorende begroting. De tandarts bespreekt dan de behandelopties met je en samen kiezen we de beste behandelplan voor jou uit. Het doel is om uw gebit voor de komende jaren pijnvrij en ontstekingsvrij te krijgen met de gekozen behandelplan.

Hoelang duurt een afspraak?

Wij plannen voldoende tijd voor u in om u goed kunnen helpen

Kosten

De kosten voor de vulling zijn vastgestelde overheidstarieven die we vooraf met u d.m.v. begroting met u bespreken. Deze rekening kunt u na de behandeling betalen aan de receptie. U krijgt de factuur mee en deze kunt u indienen bij uw zorgverzekering. Indien u een aanvullende verzekering heeft dan krijgt een (deel) de kosten terug van uw zorgverzekeraar.