Implantaat

Een afspraak voor een implantaat

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u voorheen gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.  Zo kunt u weer zonder problemen in een appel bijten!

In principe kan bij iedereen met een volgroeide kaak een implantaat worden geplaatst, mits de gezondheid dit toelaat. Soms is een botherstellende (voor)operatie noodzakelijk. De tandarts-implantoloog adviseert u graag over de beste aanpak voor uw situatie. Wij helpen u graag aan een blijvend stralende lach!

De voordelen van implantaten

  1. Basis voor vaste tanden, kiezen of een klikgebit
  2. Esthetisch hoogwaardige oplossingen
  3. Een veilige, betrouwbare behandelmethode
  4. Hoge belastbaarheid en duurzaamheid
  5. Geen beschadiging omliggende tanden
  6. Het kaakbot blijft in stand en slinkt nauwelijks
  7. Probleemloos bijten en kauwen, lachen en praten

Behandelplan
Na de onderzoekt maakt de tandarts behandelplan met de bijbehorende begroting. De tandarts bespreekt dan de behandelopties met je en samen kiezen we de beste behandelplan voor jou uit. Het doel is om uw gebit voor de komende jaren pijnvrij en ontstekingsvrij te krijgen met de gekozen behandelplan.

Hoelang duurt een afspraak?

Wij plannen voldoende tijd voor u in om u goed kunnen helpen.

Kosten

De kosten voor de vulling zijn vastgestelde overheidstarieven die we vooraf met u d.m.v. begroting met u bespreken. Deze rekening kunt u na de behandeling betalen aan de receptie. U krijgt de factuur mee en deze kunt u indienen bij uw zorgverzekering. Indien u een aanvullende verzekering heeft dan krijgt een (deel) de kosten terug van uw zorgverzekeraar.