Met je kind naar de tandarts

Je hoort het soms dat kinderen bang zijn om naar de tandarts te gaan. Het is heel vervelend om met je kind naar de tandarts te gaan wanneer hij of zij bang is, want een bezoek aan de tandarts hoort erbij om je gebit gezond te houden. Vooral voor kinderen is een gezond gebit heel belangrijk, voor nu én voor later.

Voorkomen is beter dan genezen

Onder het mom voorkomen is beter dan genezen, is het belangrijk dat je kind op jonge leeftijd al naar de tandarts gaat. Neem je kind daarom mee naar uw tandarts in Lelystad zodra zijn of haar eerste tandje is doorgekomen. Of uiteraard een tandarts in uw eigen woonplaats. Je kind went dan aan het bezoek aan de tandarts en hierdoor voorkom je dat ze op latere leeftijd angstig worden. Neem je kind bijvoorbeeld mee tijdens je eigen halfjaarlijkse controle. Als je kind ziet dat jij ook in de tandartsstoel plaats neemt is het sowieso al minder eng.

Verzekering dekt de kosten

Omdat de basisverzekering tandheelkundige kosten voor kinderen en jongeren tot 17 jaar volledig dekt (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) hoeft ook het financiële plaatje geen probleem te zijn.

Eerste bezoekje aan de tandarts

Tijdens deze eerste bezoekjes leren wij kinderen dat we in hun mond kijken en eventueel de tandjes een beetje schoonmaken. Ze mogen dan zelf op de grote stoel klimmen en dat vinden ze vaak al heel leuk. Je kind leert spelenderwijs dat de tandarts helemaal niet eng is. We leggen alles uit en de nieuwsgierigheid wint het dan van de angst. Heeft je kind vragen dan nemen we daar altijd de tijd voor, zo leren ze meer over tanden en wordt ook het tandenpoetsen vaak een minder groot probleem.

Gezonde tanden voor nu en voor later

Gezonde tanden zijn heel belangrijk. Door je kind op jonge leeftijd al goede tandhygiëne bij te brengen kunnen problemen in de toekomst worden voorkomen. Poets de tanden van je kind twee keer per dag en breng minimaal 1 keer per jaar een bezoek aan de tandarts. Zo zorg je ervoor dat je kind gezonde tanden krijgt en went aan een goede verzorging van zijn of haar gebit. Heb je vragen over het bezoek aan de tandarts met je kind? Neem contact op met onze assistenten zij helpen je graag verder.